Tuesday, December 1, 2009

Nur Najwa Syuhada





Masa kita amek gambar baby ni umur dia baru je 20 hari...Tembam kan. Tapi pipi je tembam..badan tak jugak. Dah boleh pakai gown tau..tapi gown baby la..Dia tak bnyak ragam...Tak kuat nangis. Tapi suka makan. celik aje mata..terus nangis nak susu. Sekarang pun opahnya dah start bagi makan.





Mula2 kasi dia makan roti telunjuk keras tu, tp rendam dlm air la dulu kasi lembut. Memang makanan kami dari adik beradik smpi la ke cucu mak...Tapi la ni susah lak nak cari. Kata kedai2 runcit roti tu dah kena tarik balik. (kes barang dari China)...So sian Syuhada. Nak makan apa lak nanti. So mak kata try kacau tepung beras lak..Jadi cam kanji. Mula2 Syuhada tolak gak. Tp coz dah lapar dia telan gak. Mana tak bulat. Pagi kol 8 je celik mata mak mandikan dulu. Ha kalau lepas mandi tak leh lambat. Mult dah nganga nak makan...Bila dah kenyang menung nak tido lak. Sebijik cam ibu dia yang kuat makan tu.




Peh tu siap kan dia comel2..Biasanya lepas makan tu dia nangis lagi...Bukan nangis apa, nak susu pulak. Time nyusu tu la dia akan zzzzz...so cute la Njawa ni.



So bila nak tido kena lah pakai bedak dulu...nak jaga kecantikan kenalah dari rebungnya